– Det gode arbeidsmiljøet er engasjerende

Hedda er lærling på Service- og dokumentsenteret. Hun syntes det er motiverende å få innblikk i ulike arbeidsfelt hver dag på jobb.

Hedda har jobbet som lærling på Service- og dokumentsenteret i over et år. For henne har det gode arbeidsmiljøet vært viktig.

– Det er et veldig godt miljø her. Jeg tror ikke jeg kunne kommet til en bedre plass. Alle er imøtekommende uansett hvilken avdeling de jobber i.

– Jeg har veldig varierte arbeidsdager

Hedda gjør sjeldent det samme hver dag. Tre dager i uka sitter hun halve dagen i sentralbordet og snakker med brukere. Når hun ikke er der, jobber hun med ulike arbeidsoppgaver, som blant annet dokumentbehandling for saksbehandlerne, hente posten eller utføre serviceoppgaver som å bestille nye varer og tjenester.

– Jeg lærer ikke bare dokumentbehandling selv om jeg er på Service- og dokumentsenteret. Vi har mange forskjellig oppgaver på avdelingen, og det er det beste med jobben!

Som lærling følger hun en intern opplæringsplan gitt av fylkeskommunen.

– Ut ifra planen finner vi oppgaver innen de ulike fagområdene vi skal gjennom i løpet av de to årene jeg er i lære. Dette er oppgaver innen blant annet HR, økonomi, personvern og dokumentbehandling. Så jeg gjør veldig mye forskjellig hver dag ut fra kompetansemålene!

Lærer noe nytt hver dag

I tillegg til et godt arbeidsmiljø og en variert hverdag synes Hedda det er engasjerende å utvikle seg på flere fagfelt.

– Jeg lærer så mye om de forskjellige fagområdene, og det er ikke én dag jeg ikke lærer noe nytt - mye fordi jeg er lærling og skal innom mange kompetansemål. Når jeg for eksempel forbereder dokumenter til saksbehandlerne, er det mange lover og regler jeg er nødt til å forholde meg til. Det er veldig spennende!

Hva vil du si til de som ønsker å søke seg hit?

– Jeg vil anbefale denne arbeidsplassen fordi det er et så godt arbeidsmiljø! Du lærer noe nytt hver dag og det er spennende å se hvordan den offentlige etaten opererer i praksis og ikke bare i teorien, også sammenlignet med den private sektoren.

Publisert / Endret
Personvernerklæring Tilgjengelighetserklæring