Høyring: Forslag til endringar i pasientskadelova og forskrifter til lova

Helse- og omsorgsdepartementet foreslår ei endring i pasientskadelova som gir tvangsgrunnlag for innkreving av tilskot frå privat helseteneste slik at innkrevinga blir enklare, raskare og rimelegare.

Stetoskop, skriveblokk, ringperm og papirer på et bord. Foto: Mostphotos.

Nasjonalt klageorgan for helsetenesta er sekretariat for Pasientskadenemnda, som behandlar klager på vedtak frå Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Me førebur klagesakene for nemnda eller fattar vedtak etter delegert myndigheit.

Her er høyringssvaret vårt til endringsforslaget

Bakgrunnen for høyringa

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) ønskjer ei endring i pasientskadelova som gir tvangsgrunnlag for innkreving av tilskot frå privat helseteneste slik at innkrevinga blir enklare, raskare og rimelegare.

Departementet foreslår også forskriftsendringar som aukar tilskotet frå private helsetenester til NPE. Endringa sikrar at ordninga blir sjølvfinansierande. HOD føreslår i tillegg endringar i ordninga sine risikoklassar, for å få ei meir rettferdig kostnadsfordeling mellom helsepersonellgrupper.

Høyring: Forslag til endringar i pasientskadelova og forskrifter til lova – endringar i tilskotsordninga for privat helseteneste mv.

Publisert / Endret
Personvernerklæring Tilgjengelighetserklæring