Høyring: Endring i trygderefusjonsforskrifta

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt forslag om å endre trygderefusjonsforskrifta på høyring.

En lege som sitter og ser på en PC. Et lite skjelett står på bordet og har et hjerte rundt halsen. Foto: Mostphotos.

Endringsforslaget gjeld forskrift 18. juni 1998 nr. 590 om rett til trygderefusjon for legar, spesialistar i klinisk psykologi og fysioterapeutar (trygderefusjonsforskrifta) for å leggje til rette for såkalla introduksjonsavtalar. Formålet med forskriftsendringa er stabilisering i og rekruttering til anna allmennlegearbeid i kommunen og fastlegeordninga.

Nasjonalt klageorgan for helsetenesta støttar Helse- og omsorgsdepartementets forslag om endringar i forskrifta. Vi meiner dette kan bidra til stabilisering i, og rekruttering til, anna allmennlegearbeid i kommunen og fastlegeordninga.

Her kan du lese heile høyringssvaret vårt

Bakgrunnen for høyringa

Helse- og omsorgsdepartementet la 11. mai 2020 fram Handlingsplan for allmennlegetjenesten Attraktiv, kvalitetssikker og teambasert. Planen skal bidra til å realisere ei berekraftig og framtidsretta allmennlege­teneste. Den inneheld 17 tiltak fordelt på tre målområde:

  • ein attraktiv og trygg karriereveg
  • god kvalitet til alle
  • ei framtid med teambaserte allmennlegetenester.

Eit av tiltaka til regjeringa er å innføre introduksjonsavtalar. Introduksjonsavtalar er avtalar som gir legar under spesialisering i allmennmedisin rett til trygderefusjon under visse vilkår, når dei jobbar på andre fastlegar sine lister sjølv om fastlegen som har ansvar for lista/listene er til stade på legekontoret samtidig. Dagens regelverk opnar ikkje for dette.

Høyring: Endring i trygderefusjonsforskrifta

Publisert / Endret
Personvernerklæring Tilgjengelighetserklæring